Skip to content

Transformatie

Uit de serie 'Meditatieve Kunst'
materiaal:
acryl op canvas
formaat:
150x150cm

Dit schilderij gaat over zelfinzicht. Pas als je al de schaduwkanten van jezelf durft te aanschouwen, `de doos van pandora` durft open te doen, kom je bij het licht en transformeer je je donkere kanten tot licht.

De ruitvorm in het midden van het schilderij kan als een opengeklapte doos gezien worden. Aan de binnenkant van de vier bovenzijden van de doos zijn de meest dodelijke dieren van de aarde geschilderd, de alligator, de zwarte weduwe, de keizerschorpioen en de cobra. Wil je het licht zien, dan moet je door de duisternis, de woestijn, de zwarte nacht van de ziel, de dood. Durf jij de dood in de ogen te zien, je ego op te geven, je te laten verwonden, je over te geven…… pas dan zul je het licht zien, en transformeren tot oneindig bewustzijn, vrede. De vlinders geschilderd aan de randen van de vier bovenzijden staan symbool voor die transformatie, de helpers, de wachters op de drempel. De vlinder in het midden staat voor de uiteindelijke transformatie.

Dit schilderij is met een geweldige overgave gemaakt, het is een genot om te zien hoe met engelengeduld de vele details zijn geschilderd, een enorme prestatie en door de bijzondere inhoud van het verhaal krijgt dit schilderij een grote meerwaarde.